Tunxi Shexian en Nanjing - Reisverslag uit Nanjing, China van Maarten Godschalx - WaarBenJij.nu Tunxi Shexian en Nanjing - Reisverslag uit Nanjing, China van Maarten Godschalx - WaarBenJij.nu

Tunxi Shexian en Nanjing

Door: Maarten

Blijf op de hoogte en volg Maarten

05 Juli 2008 | China, Nanjing

We hoppen weer lekker heen, alhoewel de hitte en een verkoudheid door de airco me aardig te pakken had. Tunxi is de uitval basis om een aantal dingen te bekijken en te beklimmen. Huangshan, een heilige berg bied heel mooie uitzichten, maar ik heb deze berg links laten liggen. Wel ben ik wat gaan bekijken van de oude Huizou bouwstijl. Deze bouwstijl dateerd van 250 voor Christus (Qing dinastie) en is opgepakt door de keizers in de Ming dinastie (ongeveer 500 jaar geleden). Erg mooie oude huisjes en in een ervan ben ik plots in slaap gevallen. Het was zo heet (35 -40 graden), ik ging even zitten en toen ik mijn ogen open deed was het een uur later. Dit was in Shexian een plaatje vlak bij Tunxi, in het oude centrum is een straat te vinden waar al het oude bewaard is gebleven. Dit is een minder touristisch stuk.

Dus maar weer onderweg naar het volgende. Ik ben van plan naar Zhengzhou te gaan. Daar liggen het Shaolin klooster en de Longmen grotten. Maar om daar te komen moet ik via Nanjing treinen, wat stiekem niet zo erg is. Dit was tot tweemaal toe de hoofdstad van China. De eerste keer was het de hoofdstad van de Ming keizers en de tweede keer was het kort de hoofdstad van de Republiek van China. Van de honderden tempels die hier hebben gestaat zijn er nog maar enkelen over. De meeste stonden op wat nu asvalt is. Wel is het een zeer moderne en propere stad van meer dan 5 miljoen inwoners.

Ook ben ik stiekem aan het kijken wat er mogelijk is om in Tibet te komen. Ik hoor verschillende verhalen. De ene keer is er helemaal geen visum voor nodig geweest en de andere keer moet je er tien dagen op wachten. We gaan het zien.

• 05 Juli 2008 - 11:53

Pa En Ma:

Sukses met je pogingen Tibet te bereiken;moet lukken.In de laatste Nat.Geo. wordt gesproken over Dimen,een oude oorspronkelijke Dong gemeenschap in de Provincie Guizhou bestaande uit 5 dorpen:Mang,Mo,Mu,Wei enYin.Maar moeilijk bereikbaar!
    We begrijpen uit je verhalen dat het openbaarvervoer in China goed is geregeld?!
    Reis met plezier,groeten

• 05 Juli 2008 - 12:28

Ma:

Hoi, lekker geslapen ! Ja jongen dat hoort er ook bij. Jan is ooit in een Japanse tempel in slaap gevallen. Het zegt wel iets over rust en een sfeer ondergaan !
    Straks word je nog verlicht !Bodhimaarten !
    Bij het Shaolinklooster zal het wel meevallen met de rust. Was dit klooster niet het centrum van de vechtsport ( stokken )En is het Zen boehisme van hieruit niet ontstaan ?
    ( Bodhidarma rond 530 ).Nou zie het te stellen, geniet ze en ik kijk al weer uit naar je volgende bericht. Liefs en de groeten aan de monniken.

• 05 Juli 2008 - 21:55

Mariette Tilburg:

Nou, ik begrijp heel goed, dat je zomaar in slaap viel in dat oude huisje. Met zoveel indrukken, die je continue opdoet en in je op wilt nemen en dat allemaal in de hitte.Ik hoop, dat je Tibet in mag! Liefs van ons allen.