Op naar de olympische spelen
Door: Maarten
Blijf op de hoogte en volg Maarten
24 Juni 2008 | China, Beijing
Het hotel is vrij centraal en vlak bij een metro station. De metro is echt super. Die bracht me eerst naar het olympisch dorp met de vreemdste en mooiste stadia. Vandaag heb ik de tempel van de hemel in het park van de hemel bekeken. Vele mensen dansen, zingen, brijen en weet ik nog wat meer. Vanuit dit immense park ben ik verder gegaan richting het Tianmen plein. Het enorme mausoleum was net gesloten toen ik aankwam, jammer, maar snel door naar de verboden stad. Dit palijs is enorm, groots en prachtig. De palijstuinen zijn begroeid met cipressen van minimaal 500 jaar oud. De bomen hebben de keizers zien komen en gaan. Ik ga door naar twee torens die in de buurt staan van ouderwetse hutong. Dit zijn buurtjes met zeer smalle straatjes en dit is eigenlijk het echte oude leven in Beijing. Ik heb er ook een Chineese telefoon gekocht zodat ik hostels van te voren kan bellen en reserveren.
Ook heb ik een extra nacht geboekt bij een hostel. En een treinkaartje naar Datong (om Beijing te verlaten). Zo heb ik nog een extra dag in Beijing, want er zijn nog enkele bijzondere parken en bouwwerken in de buurt (de muur bijvoorbeeld).
25 Juni 2008 - 07:43
Pa En Ma:
Maar jongen toch ! Geweldig en wij zijn een beetje jaloers ! Slim om een chinese telefoon te kopen . Vandaag vertrekken wij via Basel weer naar huis.We kijken uit naar weer nieuwe berichten. liefs -
25 Juni 2008 - 07:52
Robbert:
Ja die muur schijnt wel wat te zijn ;) -
25 Juni 2008 - 09:10
Robbert:
Vandaag in het NOS-journaal: China traint 100.000 politie agenten en zet afweergeschut in.
Heb je hier al wat van gemerkt daar terplekke?
Groeten,
Robbert -
25 Juni 2008 - 09:33
Martina:
Hey Maarten,
de babipanggang al zat?
Goed nieuws, we hebben het verzekeringsgeld terug dus daar hoeven we ons geen zorgen over te maken! ijne reis nog en laat f weten waarneer je terug bent voor het WK
26 Juni 2008 - 20:00
Pa En Ma:
Hoi , we zijn weer terug in Nederland en kijken uit naar je volgende bericht -
27 Juni 2008 - 16:59
Ma:
Hoi Maarten, het NRC schrijft:Tibet weer open voor toeristen vanaf 25 juni. Dat heeft het chinese staatspersbureau in Xinhua bekendgemaakt !liefs